Hollandse Bulldog

Herplaatser

Oldpride Freydis

Een super lieve en sociale hond met mens en dier. Zoals een bulldog kan ze ook erg lomp zijn. Omdat wij besloten hebben haar niet in te zetten voor de fok zoeken we voor haar een nieuwe eigenaar. Ze is 13 maanden oud .

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

DSC03273 DSC03381 DSC03393

DSC03417

 

 

 

 

 

 

In 2021 zijn wij begonnen met het fokken van de Hollandse Bulldog.Dit is als eerste een kruising tussen een Engelse Bulldog en een niet Bulldog (F1 generatie)  wat voornamelijk plaatsvind in Holland. Hoewel er vanuit het buitenland al interesse is in wat hier gebeurd.

De plannen waren er al een aantal jaren vanaf het moment dat er sprake was van een fokverbod op kortsnuiten, maar dan om de Engelse Bulldog te verbeteren.Helaas is dit nooit van de grond gekomen.

De bedoeling is een bulldog te fokken, zo gezond mogelijk met een zo breed mogelijke genenpool.Als eerste moeten de honden natuurlijk kunnen bevallen en door de kruising meer neuslengte krijgen.Een (kind) vriendelijk  speelse bulldog. Het betekend niet dat de bulldog problemen er meteen niet meer zijn.Het blijft selecteren door middel van gezondheidsonderzoeken. Niet alleen in de bulldog maar ook in de overige rassen die gebruikt gaan worden.

In de geschiedenis van de bulldoggen in Spanje England en Frankrijk werden dikwijls elkaars genen  gebruikt om het ras sterker te maken. Het ging toen der tijd om de functie van de hond.                                          Hoewel de functie van de hond tegenwoordig totaal anders is ,is vers bloed toevoegen wanneer nodig altijd goed. Wel moet hier een bepaalde lijn in gevolgt worden om een ras herkenbaar te houden zowel in uiterlijk als het karakter.

Hierom zijn wij uitgekomen op stamboomafgifte bij de EPR   European Pedigree Registration .                          Behalve de voorouders staan hier ook de gezondheidsonderzoeken op de stamboom van de ouders waarmee word gefokt.

DSC09148

DSC08647